Web Analytics Made Easy - Statcounter

با نزدیک شدن به شب عید و نوروز ۱۴۰۱ دغدغه و واهمه مردم، گرانی اقلام در بازار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، چند روزی تا رسیدن سال جدید باقی مانده، همه مردم در تدارک عید هستند تا رسیدن سال جدید و بهاری نو را جشن بگیرند، بهاری تازه از راه می رسد تا دوباره شوق و شور زندگی را با شکوفه هایش مژده دهد و همه مردم مانند بهار خود را برای یک زندگی جدید در سال نو مهیا نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها بازار حال و هوای نوروز را به خود گرفته، با گشتی در خیابانها و بازار می توان رسیدن بهار را مشاهده کرد، دیگ های پر از سمنو روی چرخ دستی ها، سبزه هایی به رنگ زندگی، ماهی های پرجنب و جوش در تنگ های ماهی، پسته خندان و خشکبارفروشی های شلوغ، گویای رسیدن سال جدید هستند.

در همین ایام همه مردم با هر توان مالی سعی می کنند تا نونوار بودن را در آستانه سال جدید در برنامه قرار دهند اما گرانی اقلام بازار، سبب شده تا بخشی از مردم توان خرید لباسها و یا اقلام و مایحتاج شب عید را نداشته باشند و با حداقل ها، رسیدن سال جدید را جشن بگیرند.

هر ساله قبل از رسیدن سال جدید، جلسات زیادی برای تنظیم بازار و دسترسی بهتر و راحت تر شهروندان به اقلام مورد نیاز شب عید برگزار می شود اما به نظر می رسد بازهم پای دلالان در میان است که از هر راهی سعی می کنند تا بازار نوروز را متلاطم کنند به طوری که از طریق احتکار، گرانفروشی، عدم درج قیمت و یا روش های دیگری بازار را ملتهب نشان می دهند.

این در حالیست که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، وفور اقلام پرمصرف از جمله برنج، روغن، شکر، مرغ و گوشت به اندازه کافی دیده می شود اما برخی از مردم نظارت بر بازار را در این روزهای پایانی سال بیشتر مطالبه می کنند.

چند نرخی بودن بازار

صادقی یکی از شهروندان لرستانی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: دو سال است که کرونا زندگی ها و کاسبی ها را مختل کرده و امسال که حال و هوای عید را می بینیم ولی متاسفانه قیمتها بسیار زیاد است و توان خرید کمتر شده است که به نظر می رسد باید نظارتها بیشتر باشد و با افراد سودجو در این ایام به شدت برخورد شود.

وی افزود: وقتی یک کالا را در چند مغازه و فروشگاه قیمت می کنیم می بینیم که چند نرخی هستند و هر فروشگاه بهانه ای را برای این قیمت عنوان می کند در حالی که اگر نظارتها بیشتر باشد و اجازه ندهند این سودجویان به اهداف خود برسند قطعا وضعیت بازار بهتر می شود.

این شهروند لرستانی تصریح کرد: متاسفانه برخی از مغازه داران، افزایش قیمتها و نرخ های بالای بی حساب کتاب خود را به تحریم و مذاکرات ربط می دهند در حالی که به نظر می رسد در بسیاری از موارد این چنینی رد پای دلالان وجود دارد که به فکر منفعت خود هستند.

برخورد با دلالان در روزهای پایانی نوروز

ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی چند روز پیش اعلام کرد: هوشمندسازی توزیع یکی از دلایل موفقیت وزارت جهاد کشاورزی در مدت اخیر بوده و ما توانسته‌ایم که طی ماه‌های گذشته، اقلام تنظیم بازار را درب خانه‌های مردم تحویل بدهیم؛ در حال حاضر با استفاده از ۱۸ پلتفرم، اقلام غذایی در ۲۸ استان درب خانه‌های مردم تحویل داده می‌شود و ان‌شاالله میوه‌های شب عید نیز به همین شکل و با استفاده از همین پلت‌فرم‌ها توزیع خواهد شد. وزارت جهاد کشاورزی با دلالان در این روزهای پایانی سال مقابله می کند.

افزایش ۴۰ درصدی قیمت آجیل

اما مهمترین اقلام ایام نوروز آجیل، شیرینی، شکلات و میوه است که قیمت پسته های خندان خشکبار فروشی ها، اشک مشتری را درمی آورد و قیمت هر کیلو آجیل چهار مغز به ۲۵۰ هزار تومان رسیده و همین افزایش قیمت توان مشتری را کاهش داده است.

حشمت رحیمی رئیس اتاق اصناف لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: قیمت آجیل نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته و همین سبب کاهش فروش شده است البته خشکبار فروشی ها هم همین آجیل را با قیمت بالا خریداری می کنند که سبب می شود با قیمت بیشتری به دست مشتری برسد. بالا خریداری می کنند که سبب می شود با قیمت بیشتری به دست مشتری برسد.

وی افزود: امسال قیمت شیرینی ۱۵ درصد افزایش یافته بود اما در این روزهای پایانی سال قیمت شیرینی تغییری نداشته و به نرخ چند ماه پیش عرضه می شود.

رئیس اتاق اصناف لرستان با اشاره به تخلفات بازار گفت: بیشترین گزارش تخلفات بازار نوروز از خشکبار فروشی ها و میوه فروشی هاست که در این روزها ۱۵ تیم بر بازار نظارت می کنند و شهروندان هرگونه تخلف گرانفروشی، کم فروشی و سایر موارد را می توانند اطلاع دهند تا سریعا رسیدگی لازم صورت گیرد.

برخورد جدی با محتکران و گران‌فروشان

سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استانداری لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: از زمانی که ماموریت تهیه و توزیع و همچنین نظارت به جهاد کشاورزی واگذاری شده تاکنون ۳۰ جلسه قرارگاه امنیت غذایی برگزار شده که هدف اصلی رصد، پایش، تهیه و توزیع و نظارت بر اقلام در بازار است.

وی افزود: تلاش می شود نظارتها به صورت جدی و مستمر ادامه یابد و کالا به اندازه کافی و به موقع در بازار عرضه گردد که در این راستا با برنامه ریزی های لازم، مازاد بر نیاز استان اقلامی مانند برنج، گوشت، مرغ، شکر، روغن و میوه در بازار عرضه می شود.

معاون اقتصادی استانداری لرستان تصریح کرد: تهیه و توزیع کالاهای پرمصرف از طریق سامانه صورت می گیرد که این اقدام سبب می شود تا از انحراف کالا از تولید تا توزیع جلوگیری شود و همه تلاشها مبنی بر این است که کالاها از مسیر بازار خارج نشوند.

ابراهیمی با اشاره به قیمت گذاری کالاها، خاطرنشان کرد: باید قیمت تولید هر کالا مشخص شود و کالای تولیدی با نرخ مشخص به سایر استانها ارسال شود و اگر کالایی هم در استان تولید می شود قیمت آن مشخص گردد و قیمت اصلی برای مصرف کننده معین شود و این کار می تواند از چند نرخی بودن جلوگیری کند.

وی با اشاره به همکاری مردم گفت: شهروندان هنگام خرید کالاها به قیمت کالای تولیدی توجه داشته باشند و قیمت تولید و مصرف را کنترل نمایند که در این راستا بیش از ۸۰ بازرس به صورت مستمر صبح و عصر بر بازار نظارت می کنند و اجازاه داده نمی شود که قیمتها به صورت کاذب افزایش یابد.

معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان این که احتکار کنندگان، دشمن اصلی اقتصاد هستند، اظهار داشت: در برخورد با محتکران که زندگی مردم را مختل می کنند کوتاهی نخواهیم کرد و متاسفانه عده ای بازاری نما سعی می کنند تا با احتکار منفعت بیشتری کسب کنند که ضروری است مردم هرگونه تخلف و یا موارد مشکوک احتکار را اطلاع دهند تا بازرسان پیگیری نمایند.

۱۳۸ پرونده تخلف تشکیل شد

محمداصل مرزی سرپرست مدیریت بازرسی و نظارت جهاد کشاورزی لرستان گفت: طی یک هفته اخیر در استان هزار و ۲۴۰ مورد بازرسی صورت گرفته که ۱۳۸ پرونده تخلف تشکیل شده است که از این تعداد بیشترین تخلف در اصناف، عدم درج قیمت است که ۶۶ پرونده در این راستا تشکیل شده است.

وی افزود: ارزش ریالی این میزان پرونده تخلف یک میلیارد و ۷۳۲ میلیون و ۹۸۱ هزار ریال بوده است.

توزیع ۵۰۰ تن میوه شب عید در لرستان

سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، کالاهای اساسی به میزان کافی در انبارها و سردخانه‌‌های استان وجود دارد و نظارت بر توزیع کالاها نیز توسط اکیپ ها صورت می گیرد.

وی افزود: دو هزار و ۲۰۰ تن برنج و هزار و ۱۰۰ تن شکر در انبارها ذخیره سازی شده است، همچنین مرغ و گوشت بیش از نیاز استان در سردخانه‌ها موجود است و هیچ کمبودی در بازار نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به میوه شب عید، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۵۰۰ تن میوه شب عید شامل ۲۰۰ تن سیب و ۳۰۰ تن پرتقال با کیفیت خوب و با قیمتی کمتر از بازار در روزهای پایانی سال عرضه می شود.

شاهرخی گفت: میوه های شب عید از کیفیت خوبی برخودار هستند که در نقاط مختلف همه شهرهای استان توزیع می گردد.

به هر حال برنامه ریزی مناسب برای عرضه و تقاضا، نظارت و بازرسی ها می تواند از بروز تخلفات در روزهای پایانی سال جلوگیری نماید.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: روزهای پایانی سال رسیدن سال جدید جهاد کشاورزی چند نرخی فروشی ها همه مردم شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۵۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد

به گزارش قدس آنلاین، قیمت هر قطعه سکه طرح جدید تا لحظه درج این خبر در معاملات امروز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) در بازار طلای تهران نسبت به قیمت پایانی روز گذشته، با رشد ۲۲۱ هزار تومانی به ۴۱ میلیون و ۸۰۶ هزار تومان رسید.

سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با افزایش ۲۵۸ هزار تومانی نسبت به قیمت پایانی روز کاری گذشته، ۳۸ میلیون و ۱۹۵ هزار تومان معامله شد.

امروز نیم سکه با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته، ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ربع سکه با رشد ۳۰۰ هزار تومانی، ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش رسید.

قیمت سکه گرمی نیز با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته، به نرخ ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دادوستد شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازار طلای تهران سه میلیون و ۴۶۷ هزار تومان معامله شد.

بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی به ۲ هزار و ۳۰۸ دلار رسید.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • بازار طلای تهران در تعطیلی/ اعتصاب طلا فروشان در اعتراض به چیست؟
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازار‌ها تعطیل شد؟
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازارها تعطیل شد؟
  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • طلا فروشان باز هم زیر بار نرفتند!